Ne jemi të gjallë!

Meier Sadiku Law Ltd, një firmë ligjore dinamike do të krijohet që nga 01.04.2022, e cila në mënyrë të pakushtëzuar fokusohet në nevojat e klientelës dhe bindet me zgjidhje pragmatike. Ekipi i udhëhequr nga avokatët Sämi Meier dhe Artan Sadiku është aktiv në të gjithë Zvicrën dhe ndërkombëtarisht, në veçanti në fushat e së drejtës penale, të drejtës së biznesit, të drejtës sportive dhe ligjit të sigurimeve shoqërore.

Alisa F. është shpallur fajtore për vrasje në instancën e dytë!

"Familja ka një nevojë jo vetëm për kompensim financiar, por për njohjen e krimit nga të akuzuarit," tha Sadiku në gjykatë. Humbja e madhe e djalit të atëhershëm shtatëvjeçar nuk mund të kompensohej me para, por do t'u jepte prindërve kompensim për vuajtjet e përjetuara dhe ndikimin në jetën e tyre sot.

Për artikullin

"A mund të ishte parandaluar vrasja?"

Dhe familja ka nevojë për mbështetje tani. Sepse të martën, vrasja e fëmijëve vjen përsëri në gjykatë: Si familja Mahmuti, ashtu edhe autori i krimit kanë vazhduar verdiktin. Autori i krimit, i cili u dënua me burgim në shkallë të parë, do që të lirohet. Familja është e shqetësuar me marrjen e kompensimit dhe kënaqësisë së duhur, siç shpjegon avokati i tyre Artan Sadiku: "Gjykata ka hedhur poshtë të gjitha pretendimet me arsyetimin se i akuzuari nuk ka pasuri. Kjo është tallje!"

Për artikullin

Konferencë shtypi me superyllin e repit Loredana

E gjithë e bardhë dhe me syze dielli të zeza, reperja Loredana Zefi doli në një konferencë shtypi në Prishtinë në mes të majit. Zyra e prokurorit publik në Lucernë kishte nisur më parë një hetim me dyshimin për mashtrim dhe po heton një shumë mashtrimi prej 350,000 frangash. Loredana shoqërohej nga avokati i Lucernës Artan Sadiku dhe avokati i yllit kosovar Tom Gashi.

Për artikullin

"Diskriminuese dhe raciste": Kontrolli nga policët kantonalë të Aargaut shkakton kritika

Gjykata e Lartë e Aargaut thotë në vendimin e saj: «Ka mungesë dyshimi të mjaftueshëm.» Meier e ndan këtë vlerësim: «Megjithëse policia duhet ta ketë kuptuar shpejt pas një vështrimi në bagazh se nuk ishin plaçkitës, ata u trajtuan si kriminelë seriozë. Po të kishin udhëtuar me një targë austriake apo italiane, ata nuk do të arrestoheshin."

Për artikullin

VENDIMI KUNDËR FCSG-CHAOT: Tani avokati i viktimës së fishekzjarreve flet

"Në mosmarrëveshjen rreth gjykimit të Gjykatës Federale Penale kundër një mbështetësi të FC St.Gallen, avokati i viktimës po flet tani. Ai thekson çrregullimin post-traumatik të stresit dhe tinnitusin nga i cili vuan viktima që nga incidenti."

Avokati i viktimës shpjegon: «Kështu gjykata i kishte vlerësuar saktë opinionet e ekspertëve. Rastësisht, të dy ekspertët kishin konfirmuar në marrëveshje se viktima kishte vuajtur nga tinnitusi i shkallës së dytë dhe çrregullimet e lidhura me gjumin dhe mendore që nga incidenti. Sipas një raporti psikiatrik, viktima vuan nga çrregullimi i stresit post-traumatik. Prandaj nuk mund të bëhet fjalë për një kusht para-ekzistues."

Për artikullin